Svetloba.si, spletni portal iskalcev Resnice

Hrustljavi pirini krekerji

27. marec 2013    2602 ogledov

Želite sebi in svoji družini ugoditi? Bi radi zagotovili zdrave prigrizke? Menite, da bi vam vzelo preveč časa? Strah je odveč. Tokrat bi vam radi predstavili okusne pirine krekerje, s katerimi bo vaŔa najljubŔa nadaljevanka ali film Ŕe boljŔi, hkrati pa vas ob grizljanju ne bo preveč pekla slaba vest. Pripravili jih boste en dva tri, na koncu pa rekli: "Nič lažjega, a zelo okusno."

Sestavine, ki jih potrebujete za pripravo pirinih krekerjev:Ā 

  • 250 g polnozrnate pirine moke
  • nekaj Ŕčepcev moke za podlago (najboljÅ”a bo bela pirina moka, lahko pa uporabite tudi navadno, ostro belo moko)
  • 1 dl vode
  • 1/2 čajne žličke grobo mlete soli
  • začimbe po želji (koriander, timijan, bazilika, origano, kari, Å”etraj, rožmarin ...)

Priprava:Ā 

V večjo skledo stresite polnozrnato pirino moko, prilijte 1 dl vode in dodajte polovico čajne žličke soli. Vsebino dobro pregnetite in jo nanestite na pomokan peki papir. Celotno povrÅ”ino peki papirja dobro pomokajte. Tako bodo pečeni krekerji kar sami zdrsnili v posodo in se ne bodo prijeli peki papirja. Testo na papirju razvaljajte. Razvaljano testo skupaj s peki papirjem položite na raven pekač in ga rahlo poÅ”kropite z vodo. Celotna povrÅ”ina naj bo poÅ”kopljena z vodo, saj se boste s tem izognili zažganemu testu. Po celotnem testu naredite zareze (na kvadratke) ter po testu posujte želene začimbe in dober Ŕčepec grobo mlete soli. Ker je mogoče, da se začimbe in sol ne bodo prijele na testo, vam predlagamo, da uporabite laneno sluz. Za to potrebujete zvrhano žlico lanenega semena in 3/4 dl vode. Vsebino zavrite in pustite na ognju, da rahlo vre Å”e pet minut. Voda, ki ostane, bo sluzasta. Semena odstranite, precedite. Na testo namažite sluz in čez posujte začimbe in sol. Če boste uporabili laneno sluz, predhodno ni treba poÅ”kropiti testa z vodo. Testo pecite pribl. 15 minut na 250 stopinj Celzija, dokler testo ni zlato rjave barve. Pečeno testo vzemite iz pečice in testo nalomite Å”e vroče ter pustite, da se krekerji v večji posodi ohladijo.Ā 

Krekerje lahko jeste povsem same ali pa si pripravite omako za pomakanje (npr: gvakamole).

Želimo vam okusno grizljanje!Ā 

Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...