V zimskem času, ko so na "pohodu" mrzli dnevi, rdeči noski in hladne dlani se le redki lahko izognejo vonju doma pečenih piškotkov. Topla kuhinja, pregreta s dišečimi vonjavami sladkega "okusa" zvablja sladokusce v deželo skušnjav. Zakaj si ne bi letošnje zimske dni sladkali z zdravju prijaznimi slaščicami, ki bodo zaposlile in razvajale vaše brbončice?
Dolge dni si lahko popestrimo s pripravo krasnih, rahlo pikatnih in nadvse zdravih piškotov iz ovsenih kosmičev in svežega naribanega ingverja, ki bodo zadovoljili še tako zahtevne gurmane s svojo preprostostjo, bogatim okusom in enostavno pripravo.
Za pripravo teh božansklih piškotkov potrebujete:
- 170 g ovsenih kosmičev
- 150 g polnozrnate pirine moke
- 100 kokosove moke
- 5 velikih žlic agavin sirupa
- 1 žlička sode bikarbone
- 125 g kokosovega masla
- nariban svež ingver (po okusu)
Pripravljene vsebine zmešate v veliki posodi. Ker piškoti ne vsebujejo jajc bo masa nekoliko bolj drobljiva in mehka. Maso mešajte z rokami, saj boste tako v piškote vnesli pozitivno energijo, ki jo boste "ustvarili" pri pripravi piškotov. Tako pripravljeni piškoti bodo veliko bolj okusni. Oblikujte piškote v velikosti oreha, jih sploščite, da bodo enakomerno pečeni, ter jih položite na peki papir. Piškoti potrebujejo 7-10 minut pri 180 stopij celzija. Piškote pecite do zlato rumene barve.
K piškotom postrezite še skodelico vročega čaja, oslajeno z žlico domačega medu in limoninim sokom (oboje dodajte, ko čaj ne bo več vroč, pri cca 40 stopinjah celzije, drugače izničite učinkovine medu ter limone).
Želimo vam nadvse dišeč dom in z zdravjem ter pozitivno energijo poln želodec.
Recept povzet po (vir): Bodieko