Kruh iz vzklitega fižola mungo je poln beljakovin. Živalske beljakovine so za nekatere ljudi težje prebavljive, še posebej če se človek sooča z boleznijo. Kruh iz vzklitega fižola mungo je lahko prebavljiv, zlasti ker ima dodane začimbe, ki pomagajo pri prebavi.
Kruh iz vzklitega fižola mungo je po energiji satvičen in uravnoveša vse tri tipe doš: kapho, pitto in vato. Vzkliti fižol mungo ima lahkotno energijo, ki dvigne in poveča gibljivost.
Moka iz ajdove kaše prav tako vsebuje beljakovine, je satvična in uravnoveša vse tri doše.
Če pasti, ki jo pripravimo za kruh, dodamo malce več vode, lahko iz nje naredimo tudi palačinke.
SESTAVINE:
- 3 skodelice vzklitega fižola mungo
- ½ skodelice drobno nasekljane bučke
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- ½ čajne žličke himalajske soli
- 1 čajna žlička mlete rimske kumine
- 1 čajna žlička mletega janeža
- ½ čajne žličke mletega koriandra
- ½ čajne žličke mlete kurkume
- 2 skodelici ajdove moke
- 1 polna skodelica vode
PRIPRAVA
V blender stresite bučke in nekaj žlic vode. Dobro premešajte. Nato dodajte vzkliti fižol mungo, vodo in začimbe ter sodo bikarbono. Zmešajte. Nato počasi žlico po žlico dodajajte ajdovo moko. Nastati mora zmes kot za torto. Če je masa pregosta, dodajte še malo vode.
Z maso napolnite namaščen pekač in specite na 200 stopinjah. Pecite približno 45 minut.
DOBER TEK!