Ta recept je zame (Neja) zmagovalni, ker veliko ljudi nima preveč radih rdeče pese, po tem receptu pa se oblizujejo. Priporočam še posebej za nosečnice!
Rdeča pesa in špinača ojačata kri tako na fizičnem nivoju kot tudi na energijskem nivoju, da lahko transportira hranilne snovi do celic. Zato je še posebej dobrodošla v zimskem času, ko razsajajo virusi in zaradi nizkih temperatur hitro lahko pade odpornost. Z rdečo peso skrbimo za trdnost našega imunskegaa sistema.
Kokosov oreh vsebuje pomembne aminokisline, ki skrbijo za dobro delovanje možganov, regulirajo hromone in nevrotransmiterje, uravnovešajo nivo glukoze (sladkorja) v krvi in umirjajo telo ob stresu ter še mnogo drugih zdravstvenih koristi (npr. preventiva pred rakom na prostati).
Jed je bolj primerna za došo Vata in Pita, manj za Kapa. Da bo jed primernejša tudi za Kapa došo, ob jedi pijte limonin ali limetin sok. Sok bo olajšal prebavo in absorbcijo hranil.
SESTAVINE
- 2 srednje veliki rdeči pesi
- 0,3 kg špinače
- 3 žlice kokosovega olja
- 5 žlic kokosovih kosmičev (kokosove moke)
- 2 žlički nasekljanega ingverja
- Ščep mlete rimske kumine
- Ščep črnega popra
- Ščep soli
- Ščep kokosovega sladkorja
PRIPRAVA
Rdečo peso nareži na majhne kocke. Špinačo na trakove.
V posodo daj kokosovo olje in dodaj nasekljan ingver, mleto kumino in poper. Na hitro popraži. V posodo stresi rdečo peso in špinačo ter premešaj. Dodaj kokosove kosmiče in spet malo prepraži. Zalij z malo vode in pokrij s pokrovko. Kuhaj do mehkega. Preden postrežeš dodaj sladkor in sol.
Zraven postrezi quinojo.
DOBER TEK!