Neja Zupan

Ajurvedski recept: pečena banana z gheejem

piše: Neja Zupan
5. oktober 2015    495 ogledov

 

Kadar ste lačni in imate malo časa, želite pa pojesti nekaj, kar okrepi vašo energijo, vam priporočamo pečeno banano. Lahko pa si to preprosto jed pripravite tudi za zajtrk ali sladico po obroku. Ker jed vsebuje ogljikove hidrate, jo priporočamo tudi po športu, ko boste na hitro želeli nadomestiti izgubljeno.

Pečena banana s prečiščenim maslom (ghee) je idealna v hladnejših jesenskih dnevih, ker se telo pripravlja na mrzlo zimo in potrebuje več močne hrane, ki gradi energijo telesa. Hrana, ki je sladka po svoji karakteristiki (element zemlje), podpira tudi trdnost mišic.

Dodane začimbe telesu pomagajo, da bo telo z lahkoto prebavilo hrano. Začimbe tudi sprostijo prebavni trakt.
Pečena banana z začimbami harmonizira um in pomiri živčni sistem.
Banana je v kombinaciji z začimbami priporočljiva za vse doše.

SESTAVINE

  • 4 banane
  • 1–3 žlice prečiščenega masla (ghee)
  • ščep mletega kardamoma
  • ščep mletega cimeta
  • žlica naribanega ingverja

PRIPRAVA

Olupite banane in jih narežite na rezine (lahko po dolgem ali počez). V kozici segrejete ghee in na njem na hitro prepražite kardamom, cimet in ingver. Dodate banane in jih zlato zapečete.

DOBER TEK!

Vir: http://www.bisernica.si/pecena-banana-z-ghee/
Deli svoje izkušnje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...