Neja Zupan

Polnjene rdeče paprike s kvinojo

piše: Neja Zupan
8. september 2015    257 ogledov

Ko se vaše telo pripravlja na hladnejše obdobje, morda že občutite potrebo po hrani, ki ima po naravi učinek gretja. Hladni avgustovski dnevi že kličejo vaše telo po spremembi z lahke poletne hrane na hranljivo toplo hrano z rdečo papriko in kvinojo.

Jed, ki jo predlagamo, je lahka, pa vendar odlična za prehodni čas. Je nežna v sestavi in istočasno zaradi rdeče paprike strastna ter vam da občutek polnosti. Skuhana čebula in česen imata pomirjujoč občutek in privabita pomirjenost v telo, četudi temperature že padajo.

Jed je primerna za doši vata in kapha, manj primerna pa za pitto.

SESTAVINE

  • 2 žlici mletih mandeljev
  • ščep črnega popra
  • 1 strok česna
  • 1 žlica gheeja
  • ¼ skodelice kozjega sira
  • 1 skodelica kvinoje
  • 6 rdečih paprik (kozja paprika)
  • žlica čebule
  • ščep soli
  • žlica nasekljanega pehtrana
  • žlica nasekljanega peteršilja

PRIPRAVA

Ogrejte pečico na 220 stopinj.

V posodi skuhajte kvinojo (v začetku dodajte manj vode in jo raje dodajajte, da se ne zažge. Kvinoja mora vso vodo popiti). Po pribl. 15 minutah odstavite z ognja in pustite pokrito.

V drugo posodo nalijte za 5 mm vode ter dodajte čebulo in česen. Pokuhajte in dodajte ghee. Dodajte pehtran, sol in poper ter vse skupaj popražite (pribl 20 do 30 sekund). Vse skupaj vmešajte v kvinojo in dodajte kozji sir.

Paprike narežite na polovice in odstranite seme. Paprike napolnite z mešanico. Po vrhu dodajte še nekaj kozjega sira in posujte z nasekljanimi mandlji. Pecite pribl. 15 minut in pazite, da paprika ne počrni. Vzemite iz pečice in okrasite z nekaj nasekljanega peteršilja.

Pa dober tek! smiley

Vir: http://www.bisernica.si/polnjene-rdece-paprike-s-quinojo/
Deli svoje mnenje! 0
  Bodi prvi in podaj svoj komentar ter prejmi 3 žarke!
Nalagam...