Ko se vaše telo pripravlja na hladnejše obdobje, morda že občutite potrebo po hrani, ki ima po naravi učinek gretja. Hladni avgustovski dnevi že kličejo vaše telo po spremembi z lahke poletne hrane na hranljivo toplo hrano z rdečo papriko in kvinojo.
Jed, ki jo predlagamo, je lahka, pa vendar odlična za prehodni čas. Je nežna v sestavi in istočasno zaradi rdeče paprike strastna ter vam da občutek polnosti. Skuhana čebula in česen imata pomirjujoč občutek in privabita pomirjenost v telo, četudi temperature že padajo.
Jed je primerna za doši vata in kapha, manj primerna pa za pitto.
SESTAVINE
- 2 žlici mletih mandeljev
- ščep črnega popra
- 1 strok česna
- 1 žlica gheeja
- ¼ skodelice kozjega sira
- 1 skodelica kvinoje
- 6 rdečih paprik (kozja paprika)
- žlica čebule
- ščep soli
- žlica nasekljanega pehtrana
- žlica nasekljanega peteršilja
PRIPRAVA
Ogrejte pečico na 220 stopinj.
V posodi skuhajte kvinojo (v začetku dodajte manj vode in jo raje dodajajte, da se ne zažge. Kvinoja mora vso vodo popiti). Po pribl. 15 minutah odstavite z ognja in pustite pokrito.
V drugo posodo nalijte za 5 mm vode ter dodajte čebulo in česen. Pokuhajte in dodajte ghee. Dodajte pehtran, sol in poper ter vse skupaj popražite (pribl 20 do 30 sekund). Vse skupaj vmešajte v kvinojo in dodajte kozji sir.
Paprike narežite na polovice in odstranite seme. Paprike napolnite z mešanico. Po vrhu dodajte še nekaj kozjega sira in posujte z nasekljanimi mandlji. Pecite pribl. 15 minut in pazite, da paprika ne počrni. Vzemite iz pečice in okrasite z nekaj nasekljanega peteršilja.
Pa dober tek!