Recept za Mungo fižol, kokos in koriander Kitchari (zmanjšuje pitta):
Sestavine:
1 skodelica riža
2 žlici koriandra v zrnju
1/3 skodelice kokosove moke
2 žlici prečiščenega masla
Žlica nasekljanega svežega ingverja
1 skodelica mungo fižola
½ žličke kurkume
6 skodelic vode
Himalajska sol
PRIPRAVA
Namoči mungo fižol za vsaj 6 ur. Potem vodo odlij in fižol splakni.
V blender stresi sveže nasekljna ingver, koriander, kokosovo moko in ½ skodelice vode. Dobro zmešaj.
V ponvi segrej prečiščeno maslo in dodaj zmiksano mešanico, kurkumo in sol. Dobro premešaj in nekaj minut ob mešanju kuhaj, da vse sestavine spustijo okus. Dodaj riž, mungo fižol in preostalo vodo. Zavri. Zmanjšaj ogenj in na majhnem plamenu pokrito kuhaj sestavine do mehkega (cca 25-30min). S paličnim mešalnikom zmešaj kuhano, da dobiš gosto juho. Lahko postrežeš z nasekljanim petršiljem, drobnjakom ali zeleno.
MLJASK!